ГоловнаПолітика

Буковинський чиновник допомагав оформити румунське громадянство

Сам держслужбовець паспорт сусідньої країни вже має.

Буковинський чиновник допомагав оформити румунське громадянство
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України спільно з прикордонниками затримали в пункті пропуску "Порубне" на Буковині чиновника Хотинської райдержадміністрації, який намагався виїхати за кордон з румунським паспортом на машині з чеськими номерами.

Як повідомляють на сайті СБУ, чиновник, який має доступ до службової інформації у сфері оборонно-мобілізаційної роботи в регіоні, надавав "послуги" з оформлення румунського громадянства жителям району. Під час огляду автомобіля співробітники спецслужби виявили шість комплектів документів громадян України, необхідних для отримання громадянства Румунії. Чиновник перевозив також оригінали печаток румунських юридичних осіб і печатку українського нотаріуса.

Тривають перевірки, щоб з'ясувати всі обставини діяльності посадової особи, в тому числі в розрізі його службової діяльності.

Нагадаємо, кілька років тому Румунія спростила процедуру видачі паспортів людям, які проживають на територіях, що раніше входили до складу країни. Десятки тисяч українців скористалися цією можливістю і отримали румунські паспорти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram