ГоловнаПолітика

Луценко обговорив з керівниками іноземних дипмісій боротьбу з корупцією

"Монополія на розслідування таких злочинів неможлива", - заявив генпрокурор.

Луценко обговорив з керівниками іноземних дипмісій боротьбу з корупцією
Фото: Пресс-служба Генпрокуратуры

Генеральний прокурор Юрій Луценко зустрівся з керівниками іноземних дипломатичних представництв країн - членів Європейського Союзу, США та Японії.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Предметом обговорення стало питання формування ефективної системи протидії корупції в Україні та роль Генеральної прокуратури України в ній.

Луценко розповів про прогрес у резонансних кримінальних справах, які розслідує прокуратура, в тому числі - корупційних правопорушень чиновниками чинної влади. Він також відзначив взаємодію ГПУ з представниками інших правоохоронних органів під час викриття так званої "бурштинової мафії", злочинного угруповання у сфері незаконного вирубування лісу, в банківському секторі, а також у сфері земельних питань.

Також обговорювали питання реформування Генпрокуратури в контексті недавніх законодавчих змін до Конституції.

Генпрокурор також запевнив гостей, що відомство займає винятково конструктивну позицію і не має наміру робити замах на незалежність нових антикорупційних органів.

"Головним аспектом у боротьбі з корупцією є наступ на неї широким фронтом за участю всіх правоохоронних органів. Корупція в Україні, на жаль, залишається надто поширеним явищем, тому монополія на розслідування таких злочинів неможлива", - наголосив Луценко.

Нагадаємо, у вересні Луценко запропонував позбавити Національне антикорупційне бюро виняткового права на розслідування великих корупційних злочинів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram