ГоловнаПолітика

Чорновіл: найкраще необхідність децентралізації довів Янукович

"Найнижчий рівень виконання доручень і розпоряджень президента, як не дивно, був не за часів Ющенка".

Чорновіл: найкраще необхідність децентралізації довів Янукович
Тарас Чорновил
Фото: Макс Левин

Колишній нардеп Тарас Чорновіл вважає, що приклад державного управління Віктора Януковича найкраще доводить необхідність проведення децентралізації.

Таку думку він висловив на VI Національному Експертному Форумі Інституту Горшеніна, який проходить у середу в Києві.

"Найкраще, що децентралізація повинна бути, довів Янукович. Він зробив найбільшу централізацію, яка виявилася неефективною. Найнижчий рівень виконання доручень і розпоряджень президента, як не дивно, був не за часів Ющенка, а саме Януковича. Що більша централізація, то гірше працює механізм. Децентралізація знімає дуже багато проблем", - сказав колишній депутат.

Чорновіл підкреслив, що вже сам процес у напрямку децентралізації дає позитивний результат. Як приклад він навів Львівську область, яка, за його словами, раніше мала славу "області без доріг".

"На сьогодні, тільки почалася децентралізація, за всі 25 років не будували і не ремонтували стільки доріг, скільки роблять зараз. Я так розумію, що це прямий наслідок фінансової децентралізації. Вона ще не завершена, а вже дає результати", - сказав Чорновіл.

При цьому колишній депутат вважає, що реформу потрібно довести до кінця, тому що високий ризик відкотитися назад.

Національний Експертний Форум Інституту Горшеніна - це міжнародний комунікаційний майданчик, що об'єднує провідних українських і європейських експертів, політиків, бізнесменів, представників дипломатичних місій і недержавних організацій, а також засоби масової інформації для обговорення найважливіших проблем у політичному та економічному житті України.

Тема цьогорічного форуму - "Ключові питання року".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram