ГоловнаПолітика

Добровільно територіальні громади ніколи не об'єднаються, - Міклош

"Окрім грошей, для впровадження децентралізації потрібні чіткі правила", - Міклош.

Добровільно територіальні громади ніколи не об'єднаються, - Міклош
Иван Миклош
Фото: Макс Левин

Об'єднання територіальних громад має відбуватися через вплив центральної влади. Про це сказав співголова групи стратегічних радників з підтримки реформ при Кабміні Іван Міклош під час VI Національного Експертного Форуму Інституту Горшеніна.

«Так, для впровадження децентралізації потрібно більше грошей і компетенції. Але також потрібна відповідальність, а для цього потрібні правила. Якщо об'єднання громад буде добровільним, то цей процес ніколи не відбудеться. Центральна влада повинна сказати, що це необхідні правила, і якщо добровільно цього не буде зроблено, то це повинні зробити за допомогою центральної влади», - сказав він.

За його словами, проблема впровадження децентралізації не так технічна, як політична. Зокрема, потрібна велика підтримка необхідних законопроектів у парламенті.

Нагадаємо, стратегічна група радників з підтримки реформ в Україні на чолі з Лешеком Бальцеровичем і Іваном Міклошем 15 вересня завершила розробку пакету ключових реформ і передала його на розгляд Президенту, Кабміну і Верховній Раді.

Пакет реформ написано на підставі плану дій уряду й інших програмних документів. Він включає найважливіші кроки, необхідні для посилення фіскальної та фінансової стабільності України, зменшення корупції, прискорення розвитку середнього бізнесу, поліпшення структури і діяльності державного апарату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram