ГоловнаПолітика

"Місцеві князьки" сильно заважають децентралізації, - Марія Репко

"По-англійськи це називається state capture. По-російськи - захоплена держава".

"Місцеві князьки" сильно заважають децентралізації, - Марія Репко
Мария Репко
Фото: Макс Левин

Децентралізації в Україні дуже сильно заважає явище "захопленої держави".

Таку думку на VI Національному Експертному Форумі Інституту Горшеніна, який проходить у Києві, висловила директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Марія Репко.

"По-англійськи це називається state capture. По-російськи - захоплена держава. Ця проблема заважає досягати мети. Якщо в нас є мета зробити життя людей кращим, зробити так, щоб населення отримало якийсь результат, то ось ці місцеві ради, в яких половина - це забудовники або якісь місцеві авторитети, дуже сильно заважають досягненню цих цілей", - вважає Репко.

"Якщо держава хоче досягти якихось цілей, то потрібно обов'язково створити інструментарій для боротьби з цим state capture", - наголосила вона.

Репко вважає, що одним з елементів боротьби з цим явищем можуть бути відкриті дані та велика інформаційна кампанія про позитивні ефекти децентралізації.

Національний Експертний Форум Інституту Горшеніна - це міжнародний комунікаційний майданчик, що об'єднує провідних українських та європейських експертів, політиків, бізнесменів, представників дипломатичних місій і недержавних організацій, а також засоби масової інформації для обговорення найважливіших проблем у політичному та економічному житті України.

Тема цьогорічного форуму - "Головні питання року".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram