ГоловнаПолітика

Слідча група з катастрофи "Боїнга" над Донбасом оприлюднила лише 3% доказів, - Сторожук

Серед ще не оприлюднених доказів є конкретні імена винних.

Слідча група з катастрофи "Боїнга" над Донбасом оприлюднила лише 3% доказів, - Сторожук
Фото: EPA/UPG

Міжнародна слідча група у справі збитого в небі над Донбасом Boeing МН17 оприлюднила лише 3% доказів.

Про це заявив перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук, повідомляє 5 канал.

"Це звучало не від нас, для об'єктивності ми говорили, що це повинен заявляти прокурор Нідерландів та інших країн учасниць міжнародної спільної слідчої групи, щоб не звинуватили в тому, що Україна диктує результати спільного розслідування. І тому те, що сьогодні було показано, - це всього 3% тих матеріалів, якими володіє міжнародна слідча група", - повідомив Сторожук.

Заступник генпрокурора зазначив, що серед не оприлюднених доказів є ще більш викривальні записи, розголошення яких може зашкодити подальшому слідству.

"Звичайно, там є конкретні імена. Суть сьогодні була в тому, що ми показали, хто насправді винен у збиванні літака і родичі загиблих це все зрозуміли. Звичайно, у них були питання до своїх правоохоронних органів, які вони будуть вживати заходи, щоб покарати дійсно винних", - додав Сторожук.

Нагадаємо, міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак Malaysia Airlines збито ракетою, випущеною з установки "Бук", яку привезли з Росії, з території, контрольованої сепаратистами. Після цього "Бук" відвезли назад в Росію. Однак представники слідства не стали прямо звинувачувати Росію в загибелі 298 осіб, які перебували на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram