ГоловнаПолітика

Влада підписала декларацію про створення меморіалу "Бабин Яр"

Меморіал повинен стати символом єднання націй, заявив Порошенко.

У Києві за участі президента Петра Порошенка й інших представників влади відбулося підписання декларації про створення меморіалу "Бабин Яр".

Церемонія відбулася в Національному музеї Тараса Шевченка.

"75 років минуло з цієї трагічної дати, а Україна ще не має меморіалу в Бабиному Яру. І меморіал - це не тільки те, щоб кожен із рідних жертв Бабиного Яру мав місце для вшанування їх пам'яті. Меморіал повинен стати місцем потужного щеплення, щоб ця трагедія ніколи не повторилася, символом шани і поваги всіх українців незалежно від національності", - наголосив Порошенко.

За словами голови держави, для нього дуже важливо, що він як президент разом з іншими українцями виступив з ініціативою створення цього меморіалу.

"Цей меморіал повинен бути символом єднання націй", - зауважив Порошенко.

Президент переконаний, що створення Меморіалу жертвам Голокосту "Бабин Яр" матиме величезне значення для всього світу і сприятиме утвердженню гуманістичних цінностей і дослідженню історичної правди.

Нагадаємо, 19 вересня 1941 року Київ окупували німці. 28 вересня 1941 року на вулицях столиці було розвішано оповіщення про те, що всі євреї повинні з'явитися в район вулиці Мельникова. 29 та 30 вересня 1941 року відбулися перші розстріли євреїв.

Усього за роки окупації в Бабиному Яру було поховано за різними оцінками від 100 до 200 тис. осіб. Окрім євреїв, там загинули жителі Києва інших національностей, військовополонені Червоної Армії і ОУН-УПА, цигани, а також душевнохворі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram