ГоловнаПолітика

З Бабиним Яром можна порівняти хіба що Аушвіц, - Порошенко

Близько півтора мільйона українських євреїв знищені нацистами.

З Бабиним Яром можна порівняти хіба що Аушвіц, - Порошенко
Фото: пресс-служба-президента

Президент Петро Порошенко заявив, що трагедія Бабиного Яру є одним з найбільш важких спогадів про Голокост.

"Бабин Яр - це одна з найглибших ран, один із найбільш важких спогадів про Голокост, це безпрецедентна в історії людства катастрофа, спроба фізично винищити весь народ з коренем, зануреним в Біблію. У цьому сенсі з Бабиним Яром можна порівняти хіба що Аушвіц", - сказав президент під час вшанування пам'яті жертв трагедії Бабиного Яру в Національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр", повідомляє Укрінформ.

Порошенко додав, що євреїв нацисти звинувачували у самому факті їхнього існування.

"Близько півтора мільйона українських євреїв знищені нацистами. Це – чверть усіх світових жертв Голокосту. Голокост - трагедія планетарного масштабу. Це – злочин не тільки проти окремого народу, а проти всього людства", - підкреслив Порошенко.

Він додав, що у Бабиному Яру було вбито практично всіх євреїв Києва, які залишилися у місті, хто не пішов на фронт і не поїхав у евакуацію. "Тому зрозуміло, що жертвами здебільшого були старі, жінки, маленькі діти", - зазначив глава держави.

Разом з тим президент нагадав, що Бабин Яр – це братська могила невинних людей різних національностей: євреїв, українців, росіян, циганів та інших.

Як повідомлялося, президент Німеччини Йоахім Гаук назвав Бабин Яр унікальним місцем жаху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram