ГоловнаПолітика

Екс-заступник голови Одеської ОДА Орлов вийшов під заставу

Допит підозрюваного призначено на 30 вересня.

Екс-заступник голови Одеської ОДА Орлов вийшов під заставу
Александр Орлов
Фото: odessit.ua

Суд відпустив під заставу колишнього першого заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Олександра Орлова, підозрюваного в причетності до масових заворушень в Одесі у лютому 2014 року.

Про це йдеться у повідомленні партії Опозиційний блок з посиланням на слова адвоката Орлова.

"У четвер близько 19:00 керівника Одеської міської організації ОБ Олександра Орлова, взятого під варту за підозрою в організації одеських подій 19 лютого 2014 року, випущено під заставу", - сказано в ньому.

Допит підозрюваного призначено на 30 вересня.

Як повідомлялося, екс-заступника голови Одеської ОДА Орлова 23 вересня було заарештовано на два місяці з можливістю внесення 8 млн гривень застави.

22 вересня слідчі обласної прокуратури повідомили Орлову про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і ч. 1 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 19 лютого 2014 року активісти Євромайдану проводили акцію "Досить стріляти" біля стін Одеської ОДА. Під час акції близько 200 осіб з наклейками "Стоп Майдан" і георгіївськими стрічками почали бити мітингувальників, які намагалися сховатися за кордоном бійців внутрішніх справ, але правоохоронці їх не захищали. В результаті постраждало близько десятка активістів і близько 20 співробітників ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram