ГоловнаПолітика

Путін побував на будівництві моста через Керченську протоку

Президент Росії знову відвідав окупований ним півострів.

Президент Росії Володимир Путін в четвер побував у окупованому ним Криму і відвідав будівництво моста через Керченську протоку, повідомляє прес-служба Кремля.

Фото: kremlin.ru

Фото: kremlin.ru

Фото: kremlin.ru

Перед цим він провів у Керчі нараду щодо розвитку транспортної інфраструктури півдня Росії та Криму, на якій відзначив хороші темпи будівництва мосту.

"Але хочу нагадати, що транспортний перехід через Керченську протоку – це не тільки сам міст: потрібно на якісному рівні підготувати автомобільні і залізничні підходи до нього, забезпечити всю супутню інфраструктуру як з боку Краснодарського краю, так і на території Криму. Знову повторю, транспортний перехід із самого початку експлуатації має діяти як єдиний злагоджений механізм, забезпечувати швидке та безперебійне сполучення з Кримом", - заявив Путін.

Нагадаємо, згідно з проектом інституту "Гипростроймост - Санкт-Петербург" мостовий перехід через Керченську протоку буде складатися з паралельних автомобільної та залізничної секцій. Автомобільна дорога повинна налічувати 4 смуги руху, максимальна швидкість руху по ній становитиме 120 км/год. Пропускна здатність траси до 40 тис. автомобілів на добу.

Залізниця включає два шляхи другої категорії залізничних ліній (максимальна швидкість руху ними 160 км/год). Розрахункова швидкість руху пасажирських поїздів мостом - 120 км/год, вантажних - 80 км/год.

Міст почнеться на Таманському півострові, пройде по існуючій 5-кілометровій дамбі, вийде на острів Тузла, перетне Керченську протоку, огинаючи мис Ак-Бурун із півночі. Довжина переходу становить 19 км. Довжина аркових прольотів моста складе 227 м, висота судноплавної арки - 35 м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram