ГоловнаПолітика

Данило Лубківський: Путін формує ультраправий інтернаціонал

"Будь-які сили, що працюють на роз'єднання ЄС, - союзники агресивного мислення Кремля".

Данило Лубківський: Путін формує ультраправий інтернаціонал

Колишній заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський, що нині є дипломатичним радником лідера "Народного фронту" Арсенія Яценюка, назвав цинічною заяву президента Росії Володимира Путіна про "польський Львів".

"Російський режим заохочує сили, які працюють на розкол в рамках Європейського Союзу, на перегляд фундаментальних цінностей, перегляд принципів міжнародного права. Годі й говорити про цинізм президента Путіна. Цей сигнал дуже характерний. Його адресовано шовіністичним колам, які сьогодні починають набирати сили в різних державах, які є сусідами України. Фактично згадка про Львів, згадка про західні польські території, згадка про інші країни - це форма заохочення не менш агресивного образу мислення", - заявив Лубківський напередодні в ефірі 5 каналу.

За його словами, Путін формує свого роду "ультраправий інтернаціонал".

"Вони з таким же успіхом заохочують ультраліві сили - тобто будь-які сили, які працюють на роз'єднання в рамках Європейського Союзу - на перегляд базових, фундаментальних цінностей, перегляд принципів міжнародного права. Вони сьогодні є союзниками того агресивного мислення, яке характерне для Кремля", - цитує Лубківського прес-служба НФ.

Нагадаємо, 2 серпня на Bloomberg вийшло інтерв'ю з Путіним, під час якого журналіст жартома запитав, чи не хоче Росія віддати Калінінград, як в 2004 році острів Тарабаров Китаю. На що Путін заявив: "Якщо комусь хочеться почати переглядати підсумки Другої світової війни, тоді давайте подискутуємо на цю тему. Тоді це потрібно робити не з Калінінграда, а загалом. Наприклад, зі східних земель Німеччини. Зі Львова, який був частиною Польщі. Там є і Угорщина, і Румунія. Якщо комусь хочеться відкрити цей ящик Пандори, то вперед, прапор в руки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram