ГоловнаПолітика

Кубів вирушив в Узбекистан на похорон Іслама Карімова

Президента Узбекистану поховають у його рідному місті Самарканді.

Кубів вирушив в Узбекистан на похорон Іслама Карімова
Степан Кубив
Фото: Сергей Нужненко

Перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів відправився на похорон президента Узбекистану Іслама Карімова.

Про це повідомили в прес-службі віце-прем'єра, повідомляє "Інтерфакас-Україна".

"Перший віце-прем'єр Кубів відправився на похорон", - повідомили в офісі Кубіва.

Раніше президент Петро Порошенко висловив співчуття у зв'язку зі смертю Карімова.

"Президент України висловив щирі співчуття дружньому узбецькому народу в зв'язку зі смертю президента Іслама Карімова", - йдеться в повідомленні АП в мікроблозі Twitter.

"Нагадаємо, президент Узбекистану Карімов помер на 79-му році життя після перенесеного інсульту. Його поховають відповідно до мусульманських звичаїв у своєму рідному місті Самарканді, де спочивають його батьки.

Карімова госпіталізовано 27 серпня в несвідомому стані. Відомості про його смерть з'явилися ввечері 29 серпня. Незважаючи на підтвердження інформації багатьма джерелами в дипломатичних і медичних колах, в апараті президента Узбекистану повідомлення про смерть Карімова спростовували.

1 вересня з'явилися повідомлення про підготовку до похорону президента на його батьківщині - в Самарканді в суботу, 3 вересня. Офіційно про смерть Карімова влада країни повідомила в п'ятницю, 2 вересня. При цьому російський "Интерфакс" опублікував новину про смерть голови Узбекистану близько 17:00, але через кілька хвилин анулював її.

Іслам Карімов народився 30 січня 1938 року в Самарканді (Узбецька РСР, СРСР). Радянський, а потім узбецький державний і політичний діяч, перший президент Узбекистану з моменту здобуття країною незалежності в 1991 році. У 1990-1992 роках - голова уряду Узбекистану. За радянських часів обіймав посаду першого секретаря ЦК Комуністичної партії Узбецької РСР (1989-1991).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram