>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Російську збірну остаточно усунули від Паралімпіади

Рішення МОК про недопуск росіян поширюється і на Паралімпіаду-2018 у Південній Кореї.

Російську збірну остаточно усунули від Паралімпіади
Фото: EPA/UPG

Федеральний суд Швейцарії відхилив скаргу Паралімпійського комітету Росії (ПКР) на рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) про недопуск російських спортсменів до участі в літній Паралімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро.

Про це повідомляє Интерфакс.

"Федеральний суд відхиляє клопотання ПКР про допуск російських спортсменів для участі в Паралімпійських іграх. ПКР не може заявити на Паралімпійські ігри жодного спортсмена", - йдеться в рішенні суду.

23 серпня Спортивний арбітражний суд (CAS) відхилив апеляцію Паралімпійського комітету Росії на рішення від 7 серпня про призупинення членства ПКР у МПК. Суд у Лозанні вирішив, що це було зроблено відповідно до правил Міжнародного паралімпійського комітету. Після цього ПКР подав позов до Федерального суду Швейцарії.

Цього тижня стало відомо, що рішення Міжнародного паралімпійського комітету про недопуск росіян поширюється і на Паралімпіаду-2018 у Південній Кореї, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

На літній Паралімпіаді 2012 року в Лондоні РФ зайняла друге місце в неофіційному медальному заліку. Планували, що в Ріо-де-Жанейро від Росії виступлять 267 паралімпійців у 18 видах спорту.

Раніше повідомляли, що більш ніж 100 російських спортсменів із 266 - кандидатів на участь у Паралімпіаді - подали індивідуальні звернення до Міжнародного паралімпійського комітету про допуск на Паралімпіаду-2016.

Змагання паралімпійців почнуться в Ріо 7 вересня.

Нагадаємо, в Олімпіаді збірна Росії брала участь (окрім легкоатлетів і важкоатлетів) і посіла четверте місце в медальному заліку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram