ГоловнаПолітика

Генсек Ради Європи назвав причиною вбивства Шеремета "атмосферу ненависті" в Україні

Ягланд закликав владу України відновити необхідні умови для гарантій безпеки журналістів.

Генсек Ради Європи назвав причиною вбивства Шеремета "атмосферу ненависті" в Україні
Фото: http://kommersant.ua

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд назвав однією з причин убивства в Києві журналіста Павла Шеремета "атмосферу ненависті" в Україні.

В опублікованому ввечері в середу, 20 липня, зверненні він закликав владу України відновити необхідні умови для гарантій безпеки журналістів, повідомляє DW.

"Убивство Павла Шеремета вказує на те, що атмосфера ненависті і підозрілості щодо журналістів має серйозні наслідки і забирає життя", - зазначив Ягланд.

Він засудив зухвалу атаку на Шеремета і закликав правоохоронців якомога швидше розслідувати справу, щоб дати людям сигнал, що "організатори насильства проти журналістів будуть притягнуті до відповідальності".

Ягланд зазначив, що Рада Європи підтримує зусилля влади України в цьому напрямку.

Нагадаємо, в середу вранці в результаті вибуху автомобіля загинув журналіст Павло Шеремет. За даними МВС, спрацював дистанційно керований вибуховий пристрій потужністю до 600 г у тротиловому еквіваленті.

Автомобіль належав керівнику видання "Українська правда" Олені Притулі, якої в машині не було. Шеремет - цивільний чоловік Притули. Президент Петро Порошенко доручив надати їй охорону.

Прокуратура розслідує загибель Шеремета як умисне вбивство через професійну діяльність. Також не виключають версії про дестабілізацію ситуації в центрі Києва. До розслідування залучать ФБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram