ГоловнаСвіт

Перший міністр Шотландії заявила про необхідність провести новий референдум про незалежність

На думку Стерджен, ті, хто раніше голосував проти незалежності Шотландії, тепер можуть змінити своє рішення.

Перший міністр Шотландії заявила про необхідність провести новий референдум про незалежність
Лидер шотландских националистов Никола Стерджен
Фото: EPA/UPG

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен сказала, що регіону Великобританії необхідний другий референдум про незалежність після "брекзиту", оскільки рішення про вихід із Євросоюзу було "демократично неприйнятним".

Про це пише

Independent.

"Питання другого референдуму має обговорюватися, і воно вже обговорюється, - заявила політик. - Ми почнемо підготовку необхідного для проведення референдуму законопроекту, коли цього зажадає парламент".

За її словами, ті, хто 2014 року голосував проти незалежності Шотландії, тепер можуть змінити своє рішення.

На референдумі 62% жителів Шотландії проголосували за те, щоб Великобританія залишилася в складі Євросоюзу, а 38% віддали свої голоси за вихід країни з нього.

Референдум про незалежність Шотландії від Великобританії пройшов 2014 року. 55% жителів регіону висловилися проти неї. Із 32 регіонів прихильники незалежної Шотландії перемогли тільки в чотирьох. Незабаром після цього голова уряду Алекс Салмонд пішов у відставку.

24 червня були оголошені результати референдуму у Великобританії, під час якого більшість жителів країни проголосували за її вихід з Євросоюзу. Британський прем'єр-міністр Девід

Кемерон після цього оголосив, що піде у відставку.

Нагадаємо, раніше Стерджен заявила, що Шотландія хоче залишитися частиною Євросоюзу, незважаючи на результати референдуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram