ГоловнаСвіт

Moody's погіршив прогноз рейтингу Великобританії після референдуму

Державі прогнозували скорочення інвестицій протягом найближчих років.

Moody's погіршив прогноз рейтингу Великобританії після референдуму
Фото: i-g-t.org

Агентство Moody's погіршило прогноз кредитного рейтингу Великобританії після референдуму про вихід зі складу Європейського Союзу. Він поки що зберігається на рівні Aa1 (якість боргових зобов'язань висока, кредитний ризик дуже низький), але прогноз зі "стабільного" став "негативним", пише BBC.

Це означає, що Moody's припускає зниження рейтингу в середньостроковій перспективі.

У заяві агентства сказано, що на Британію чекає підвищена невизначеність на ринках і зниження рівня інвестицій протягом декількох років, поки Сполучене Королівство буде переглядати свої торгові угоди з країнами Євросоюзу та іншими державами.

З трьох провідних агентств тільки Standard and Poor's зберігає рейтинг Великобританії на рівні AAA, але напередодні головний аналітик компанії Моріц Крамер сказав в інтерв'ю газеті Financial Times, що також вважає високий рейтинг Британії невиправданим через нові обставини.

Нагадаємо, 23 червня у Великобританії пройшов референдум з питання про подальше перебування країни в ЄС. Прихильники виходу зі складу Союзу перемогли з результатом 51,9% голосів. Британський прем'єр Девід Кемерон заявив, що до жовтня піде у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram