ГоловнаПолітика

Екс-генпрокурор Потебенько через суд домігся підвищення собі пенсії

Михайло Потебенько очолював ГПУ з 1998-го по 2002 рік.

Екс-генпрокурор Потебенько через суд домігся підвищення собі пенсії

Суд зобов'язав центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в Києві провести перерахунок пенсії колишнього генпрокурора Михайла Потебенька.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на постанову Печерського райсуду Києва від 27 травня.

Перерахунок пенсії Потебенькові слід здійснити з 15 березня цього року в розмірі 90% від розміру місячної заробітної плати, зазначеної в довідці ГПУ від 10 березня 2016 року.

Суд зазначив, що на Потебенька не поширюється обмеження граничного розміру пенсії (не більш ніж десять прожиткових мінімумів), оскільки дія закону, який це регулює, не поширюється на пенсіонерів, яким пенсію призначили до набуття чинності (з 2011 року).

79-річний Потебенько отримує пенсію за вислугу років у розмірі 90% від розміру його місячної заробітної плати з 2001 року. Він був генеральним прокурором України з 1998-го по 2002 рік. У квітні 2002-го був звільнений з посади у зв'язку з обранням народним депутатом.

Екс-генпрокурор звернувся 15 березня в Пенсійний фонд із заявою про перерахунок пенсії з урахуванням розміру зарплати станом на березень цього року.

Нагадаємо, син Потебенька Юрій Дьомін почав свою кар'єру в 1980-х з одеської прокуратури. У 1990-х роках він очолював Херсонську митницю. У 2000-2004 роках був заступником голови Державної митної служби, після чого повернувся в прокуратуру. У 2012-2014 роках він був заступником генпрокурора Віктора Пшонки.

За часів Януковича Дьомін очолював Національну академію прокуратури України. У 2014 році був звільнений з органів прокуратури на підставі закону про люстрацію, отримавши заборону повертатися в цю сферу терміном на 10 років.

Дружина сина Потебенька Ольга Дьоміна є суддею Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ. Дочка Дьоміна - суддя Господарського суду Київської області Світлана Грабець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram