ГоловнаПолітика

Меджліс оскаржив рішення про його заборону у Криму

Апеляцію було подано 25 травня.

Меджліс оскаржив рішення про його заборону у Криму
Фото: vesti-ukr.com/Владислав Сергиенко

До Верховного суду Росії подано апеляцію на рішення про заборону Меджлісу кримськотатарського народу і визнання його екстремістською організацією.

Про це повідомив адвокат Джеміль Темишев, який представляє інтереси Меджлісу у суді, інформує РИА Новости.

За його словами, апеляцію було подано 25 травня. Засідання відбудеться у Верховному суді РФ у Москві.

"Наша головна позиція - неправильне визначення статусу Меджлісу і необґрунтованість тих обставин, якими позивач обґрунтовує свої позовні вимоги. Ми будемо наполягати на тому, що рішення Верховного суду Криму є незаконним, і проситимемо скасувати його", - підкреслив адвокат.

Нагадаємо, 26 квітня підконтрольний Росії "Верховний суд" Криму заборонив Меджліс, визнавши його екстремістською організацією. Ініціатором процесу була так званий "прокурор" Криму Наталія Поклонська, вона заявила, що Меджліс нібито співпрацює з організацією "Хізб ут-Тахрір", визнаною в РФ терористичною.

Після цього Меджліс і Курултай перейшли у режим надзвичайного стану, а центральний офіс Меджлісу вирішили перенести до Києва.

Представник Меджлісу Наріман Джелял заявив, що рішення "суду" буде оскаржено, а також захисники звернуться до ЄСПЛ. Він також підкреслив, що їх підтримували ООН і ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram