ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Кремль узяв під контроль агентство РБК (оновлено)

Звільнено все керівництво холдингу.

Кремль узяв під контроль агентство РБК (оновлено)

Звільнено керівництво російського інформаційному холдингу РБК, який публікував матеріали про оточення президента РФ Володимира Путіна.

Як повідомляє ПАТ "РБК", із холдингу йдуть шеф-редактор Єлизавета Осетинська, головний редактор газети РБК Максим Солюс, а також головний редактор інформаційного агентства РБК Роман Баданін.

"Останнім часом ми багато розмовляли про те, як далі розвивати РБК, і в цих розмовах не змогли дійти до єдиної думки з частини важливих питань, тому прийняли рішення розійтися. Я хочу подякувати Єлизаветі, Роману і Максиму за роботу і за внесок у розвиток компанії", - повідомляє генеральний директор РБК Микола Молибог.

Останній робочий день Осетинської, Солюса і Баданіна - 13 травня. РБК обіцяє оголосити про нові призначення в структурі медійних проектів пізніше.

Оновлення. Журналісти РБК почали повідомляти про свій відхід із медіа-холдингу слідом за керівництвом.

Зокрема, про відхід заявили заступники головного редактора сайту РБК Ірина Малкова і Надія Іваницька. Обидві працюватимуть до кінця червня.

Крім того, підуть із холдингу заступники головного редактора газети РБК Юлія Ярош і Петро Мироненко. Ярош вказала, що залишається на перехідний період для передачі справ; Мироненко звільняється після 30 червня.

Головний редактор журналу РБК Валерій Ігуменів не уточнив дати свого відходу. Він зазначив, що формально залишився останнім головним редактором РБК, "але це ненадовго".

За попередніми підрахунками видання Snob, усього з РБК звільняються 13 осіб.

Бізнес-газета РБК, флагман медіа-групи, публікувала протягом останніх місяців статті про бізнес-інтереси зятя Путіна і людей з оточення президента, названих у "панамських документах" власниками офшорних фірм. Останнім гучним матеріалом була стаття "Навпроти «палацу Путіна» під Геленджиком почнуть розводити устриць".

Російські правоохоронні органи у квітні обшукали офіси мільярдера Михайла Прохорова, який контролює РБК. Люди, близькі до медіа-групи, говорили, що обшуки, принаймні частково, були пов'язані з невдоволенням влади публікаціями.

Аналогічно навесні 2014 року Кремль узяв під контроль видання Lenta.ru - лідера за відвідуваністю серед російських інформаційних сайтів. Зараз Lenta.ru лояльна до російської влади, а частина попередньої команди переїхала в Латвію і створила проект Meduza.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram