ГоловнаПолітика

Саакашвілі пообіцяв приїхати в Грузію у разі перемоги його партії на виборах

Одеський губернатор запевнив, що не прагне до посад на батьківщині

Саакашвілі пообіцяв приїхати в Грузію у разі перемоги його партії на виборах

Голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі пообіцяв приїхати у Грузію в разі перемоги його колишньої партії "Єдиний національний рух" на виборах, які відбудуться 8 жовтня.

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу "Рустави 2", пише "Грузия-Онлайн".

"Я впевнений у перемозі, в цьому навіть взагалі не сумніваюся. Є дві сили - одна пов'язана з Бідзіною Іванішвілі, інша - зі мною. Немає нічого третього на цьому етапі. Це покладає на мене особливу відповідальність, і повторю ще раз, як я не прагну до посади в Україні, ні до чого не прагну сьогодні в Грузії. Моє завдання полягає в тому (якщо вже так склалося, що або російський олігарх, або те, з чим пов'язаний я), щоб я був набагато кращим, ніж будь-коли. Завершимо ці вибори, як ми прорахували і як плануємо, переможемо, потім приїду, сядемо і допоможемо людям, тій групі, яка переможе", - заявив одеський губернатор.

Він додав, що нинішні правителі привели Грузію до важкої ситуації.

"Не тільки тому, що росіяни йому [Іванішвілі] доручили. Звичайно, і росіяни доручили, але ще тому, що все неправильно у нього влаштовано. Це панування порнократії теж є його результатом, зупинена Лазіка - його результат, Батумський Технологічний університет, який продали на квартири. Єдине, на що маю відчуття реваншу і що хочу зробити, це забрати назад Батумський університет, як тільки ці заберуться, зупинити процес роздачі на квартири", - заявив він.

Нагадаємо, що в Грузії Саакашвілі з літа 2014 року знаходиться в розшуку. Колишній президент країни проходить обвинуваченим у трьох кримінальних справах. Йому, зокрема, інкримінується розтрата державних коштів та перевищення службових повноважень. Тбіліський міський суд 2 серпня минулого року заочно заарештував Саакашвілі.

За версією слідства, Саакашвілі причетний до розгону мітингувальників у Тбілісі 7 листопада 2007 року, розгрому телекомпанії "Имеди" і присвоєння майна покійного олігарха Бадрі Патаркацишвілі.

Саакашвілі поїхав з Грузії у листопаді 2013 року і відтоді жодного разу не приїжджав на батьківщину.

4 грудня 2015 року Саакашвілі позбавили грузинського громадянства за те, що він отримав український паспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram