ГоловнаПолітика

Найбільшою зовнішньополітичною помилкою Обами є політика щодо України, - експерт

Президент США назвав такою нездатність передбачити наслідки усунення Каддафі

Найбільшою зовнішньополітичною помилкою Обами є політика щодо України, - експерт
Фото: EPA/UPG

Найбільшою зовнішньополітичною помилкою президентства Барака Обами стала позиція, яку адміністрація США зайняла щодо кризи в Україні.

Про це заявив американський політолог, професор Нью-Йоркського університету Ян Бреммер, коментуючи нещодавню заяву президента США про те, що найбільшою помилкою його президентства в галузі зовнішньої політики стала нездатність передбачити наслідки усунення лівійського лідера Муаммара Каддафі, повідомляє Голос Америки.

"Обама заявляє, що Лівія стала найбільшою помилкою в галузі зовнішньої політики. Я сказав би, що вона на четвертому місці, а перші три займають, відповідно, позиція США щодо Росії/України; ІДІЛ, Ірак і Сирія і нарешті - відносини США з ЄС", - написав у Twitter політолог, президент політологічної компанії Eurasia Group.

Як відомо, днями Барак Обама назвав найбільшою помилкою свого президентства нездатність передбачити наслідки усунення лівійського лідера Муаммара Каддафі. При цьому президент США наголосив, що втручання в Лівію загалом було правильним.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко закликав президента США Обаму зіграти вирішальну роль у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram