ГоловнаПолітика

Рада схвалила держзакупівлі за системою Prozorro в Донецькій області

Ухвалений депутатами законопроект повинен запустити цей процес негайно

Рада схвалила держзакупівлі за системою Prozorro в Донецькій області

Верховна Рада схвалила здійснення державних закупівель із застосуванням процедур відкритих торгів і конкурентного діалогу в Донецькій області.

За ухвалення відповідного законопроекту №4199 загалом проголосували 278 депутатів за мінімально необхідних 226, повідомляють Українські Новини.

У документі наголошено, що закон "Про державні закупівлі" набуде чинності для місцевих держадміністрацій, органів місцевого самоврядування та військово-цивільних адміністрацій на території Донецької області з дня набуття чинності закону "Про внесення деяких законодавчих змін щодо особливостей використання окремих публічних коштів на території Донецької області".

Закон "Про здійснення державних закупівель" з цього моменту втрачає силу щодо цих суб'єктів.

Такі зміни вносять до перехідних положень закону "Про державні закупівлі".

Вони передбачають, що закон набуває чинності з 1 квітня для центральних органів виконавчої влади та замовників, які працюють в окремих сферах господарювання, а з 1 серпня для всіх інших замовників.

Таким чином, відповідно до чинної редакції закону "Про державні закупівлі", для місцевого самоврядування та військово-цивільних адміністрацій Донецької області він має запрацювати з 1 серпня. А прийнятий депутатами законопроект повинен запустити цей процес негайно.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко 17 лютого підписав закон про публічні закупівлі, який поширює систему електронних торгів ProZorro на всі держзакупівлі в країні.

Сам закон Верховна Рада ухвалила 25 грудня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram