ГоловнаПолітика

"Народний фронт" підтримав кандидатуру Кубіва на посаду прем'єра

Фракція остаточно визначилася з кандидатами в міністри

"Народний фронт" підтримав кандидатуру Кубіва на посаду прем'єра
Фото: Макс Требухов

Депутати фракції "Народний фронт" підтримали кандидатуру нардепа від БПП, представника президента України в парламенті Степана Кубіва як можливого кандидата на посаду прем'єр-міністра. Про це LB.ua повідомив один із нардепів фракції.

За його словами, під час засідання фракції, яке проходило сьогодні з 20:00, керівництво фракції повідомило, що станом на останню годину Володимир Гройсман таки зняв свою кандидатуру з посади прем'єр-міністра. На Банковій розглядають на цю посаду кандидатури Юрія Луценка та Степана Кубіва. Більшість депутатів погодили кандидатуру Кубіва як можливого голову уряду. Стосовно Луценка, то депутати обговорювали його кандидатуру на посаду голови уряду, але більшість не підтримала його.

Також на засіданні були присутні кандидати на посади міністрів за квотою "Народного фронту". Було погоджено, що міністр культури В'ячеслав Кириленко йде з поста, але займає посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань у новому складі Кабміну. На посаду міністра інфраструктури НФ пропонує нардепа В'ячеслава Лунченка, який 2014 року був губернатором Закарпатської області. На парламентських виборах у 2012 році пройшов до Верховної Ради за списком "Батьківщини".

Раніше на цю посаду пропонували Володимира Омеляна, заступника міністра інфраструктури - керівника апарату. Депутати також затвердили висунення в міністри внутрішніх справ Арсена Авакова, міністра юстиції - Павла Петренка, міністра екології - Остапа Семерака та міністра освіти - Лілію Гриневич.

Нагадаємо, сьогодні на Банковій не змогли домовитися про склад нового Кабінету Міністрів. Відповідно, парламент так і не приступив ні до формування нової коаліції, ні до голосування за відставку Арсенія Яценюка і призначення прем'єром Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram