ГоловнаПолітика

Україна не повинна залишитися з тимчасовим урядом під час війни, - нардеп

НФ назвав кандидатуру Гройсмана "невпевненою"

Україна не повинна залишитися з тимчасовим урядом під час війни, - нардеп
Игорь Гузь
Фото: http://www.volynnews.com

Фракція "Народного фронту" готова обговорювати альтернативу нинішньому Кабінету Міністрів, але наразі інші фракції не показали ні кадрової альтернативи, ні альтернативної програми. А під час війни Україна не може залишатися з тимчасовим урядом і з незрозумілими перспективами формування нового.

Про це заявив народний депутат, член фракції "Народний фронт" Ігор Гузь.

За його словами, заяви голови фракції "Блок Петра Порошенка" Юрія Луценка про те, що НФ нібито висуває нові вимоги щодо формування уряду, не відповідають дійсності.

"Нашим партнерам з БПП не треба лукавити перед виборцями. Вже кілька місяців ми говоримо про одне й те саме: пропонуємо стабілізувати проєвропейську коаліцію і підтримати реформи нинішнього уряду. Якщо він чимось вам не подобається, пропонуйте альтернативу - нового прем'єра, новий склад Кабміну, його програму та парламентську більшість, здатну підтримати такий уряд. Коаліція має бути сформована відповідно до ст. 83 Конституції - з фракцій політичних партій. Чисельність коаліції маєа становити щонайменше 226 народних депутатів. Але без "Опозиційного блоку" та інших "регіоналів", - цитує Гузя прес-служба НФ.

Замість цього, зазначив він, "якось дуже невпевнено висувається кандидатура Володимира Гройсмана".

"Нагадаю, що навіть у президентській фракції кандидатура Гройсмана викликала дискусію. Досі точно не відомо, висунула його вся фракція чи це був "міжсобойчик" у закритому режимі. Також невідомо, чи є склад альтернативного уряду з новою програмою, чи існує нова коаліція. У ЗМІ вкидаються прізвища окремих кандидатів, без чіткого розуміння, чим саме вони мусять займатися", - сказав народний депутат.

Він також додав, що у громадян склалося стійке враження, що їм продають "кота в мішку", адже для українців незрозуміло, чим Гройсман кращий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram