ГоловнаПолітика

Євросоюз розкритикував законопроект про конфіскацію

Україна не готова до посилення законодавства, яке запропонували депутати

Євросоюз розкритикував законопроект про конфіскацію
Фото: zn.ua

Представництво Євросоюзу розкритикувало законопроект №4057, який передбачає конфіскацію майна тих, хто підозрюється у злочинах і ховається від слідства.

"Поліпшення законодавства щодо повернення активів є одним із зобов'язань, прийнятих українською владою у контексті лібералізації візового режиму. Законопроекти, ухвалені останнім часом (2540a, 2541a, 3040) в рамках безвізового пакета, були досить прогресивними і відповідають кращим практикам та стандартам ЄС. На відміну від них, законопроект 4057 не містить гарантій захисту майнових прав, які б відповідали стандартам ЄС", - йдеться в коментарі представництва, опублікованому на його сторінці у фейсбуці.

Представництво вказує на те, що більш жорстке законодавство про конфіскацію має проводитися паралельно з поліпшенням захисту майнових прав.

Нагадаємо, на ухваленні законопроекту в першу чергу наполягає "Народний фронт", зокрема нардеп Сергій Пашинський. У понеділок на погоджувальній раді він заявив, що проект мають ухвалити у четвер, 31 березня.

23 березня його також підтримав президент Петро Порошенко.

Законопроект №4057, підготовлений спеціально для конфіскації коштів колишнього президента Віктора Януковича і його оточення, ухвалила Верховна Рада в першому читанні 17 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram