ГоловнаПолітика

Так, як на Луценка, я давно ні на кого не кричав, - Найєм

Сварки нардеп вважає робочими моментами.

Так, як на Луценка, я давно ні на кого не кричав, - Найєм
Фото: 24.ua

Депутат від БПП Мустафа Найєм конфлікти з головою фракції Юрієм Луценком, що відбуваються періодично, вважає робочими моментами.

Про це він розповів в інтерв'ю програмі "Лівий берег" із Сонею Кошкіною.

"Фракція доволі демократична. І це правда. Я кажу так не тому, що сам - представник цієї фракції, і не в силу того, що там зібралися демократи. Просто там немає диктаторського початку, немає тиску на догоду прийняття якихось рішень", - зазначив Найєм, додавши, що зараз БПП нагадує партію "Наша Україна" Віктора Ющенка.

"Але навіть у «Нашій Україні» були різні групи: Петра Олексійовича (Порошенка, - ред), Григоришина, Коломойського. А тут і цього немає. Одна з причин у тому, що сама «Солідарність» створювалася дуже швидко. А збирати людей з однієї команди складно. Всіх, по суті, об'єднує Президент, іменем якого названо фракцію. І внутрішнє відчуття того, що ми сильно відрізняємося від «Народного Фронту»", - заявив нардеп.

При цьому Мустафа визнав, що конфлікти у старожилів фракції виникають переважно з представниками "молодого покоління" депутатів, і здебільшого між ним і Юрієм Луценком.

"Це при тому, що я Юрія Віталійовича знаю давно, ми разом писали книгу про нього. Можливо, в силу того, що я до нього ставлюся доволі добре як до людини ... можливо, він відчуває якусь близькість, тому дозволяє собі подібне ... Але я не пам'ятаю, коли востаннє так на когось кричав, як на Юрія Віталійовича. як і він, думаю. Це - робочі моменти. до «забирайтеся геть» поки що не доходило", - розповів Найем.

"Це при тому, що Юрій Віталійович звинувачує нас у передачі журналістам інформації, хоча цього досі ніколи не траплялося. Нерозумно, будучи в минулому журналістом, це робити. Тебе ж першим запідозрять. Я сам пишу, навіщо мені щось кудись виносити? Це робить якраз Юрій Віталійович, причому не завжди коректно", - додав Найєм.

Одна з останніх сварок трапилася на засіданні фракції, присвяченому доцільності складання мандата Ігорем Кононенком, розповів нардеп.

"Щодо ситуації з Кононенком. Буває так, що важливіше не те, що відбувається, а те, як ти це комунікуєш. І якщо фракція, в якій виникли корупційні підозри щодо когось із своїх депутатів, закривається і вдає, що нічого не сталося, то, по суті, перетворюється на «Партію регіонів» - тоді кожен із нас несе солідарну відповідальність за цю людину. Чому? Тому, що всі думають: «Окей, ось він такий поганий, отже, вони всі такі». Є інший варіант - вийти і сказати: «Ось є проблема». Як і було зроблено, але кострубато, неправильно і не артикульовано фракцією чесно і відкрито. Потрібно було донести чітку позицію: «ми не покриваємо цю людину, ми не говоримо корупціонер він чи не корупціонер. ми вважаємо, що повинно розібратися слідство»", - сказав Найєм.

"На фракції я озвучив дуже просту річ: «Давайте, не перетворюватися на страусів!». Це - помилка всіх українських політиків. У всіх команд, через які я проходив, це - найбільша помилка - робити вигляд, що нічого не сталося. Це такий самообман. Я як колишній журналіст просто шкірою це відчуваю. Коли виникає така ситуація, потрібно чітко позиціонуватися. Сказати: ось - конфлікт, ось - рішення. Цього не було зроблено. І я закликав на фракції: «Хлопці, неважливо, що ви зараз будете говорити. Для тих, кого немає в цьому залі, ми - якесь кубло. Давайте вийдемо і скажемо свою позицію». На що мені відповіли, що я вважаю всіх корупціонерами. Але це не так! У фракції багато людей, яких я дійсно поважаю. вони хороші хлопці, працьовиті, я можу назвати їхні прізвища, це не проблема. Але чому вони повинні страждати через це?", - резюмував нардеп.

Докладніше читайте в повній версії інтерв'ю "Мустафа Найєм: «Саакашвілі дійсно пропонував Авакову прем'єрство. Це правда»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram