ГоловнаПолітика

Яценюк запропонував продати на аукціоні 1 млн гектарів державної землі

Також необхідно ввести мінімальний гарантований державою рівень безкоштовних медичних послуг

Яценюк запропонував продати на аукціоні 1 млн гектарів державної землі
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, представляючи план дій Кабінету Міністрів на 2016 рік, наголосив на необхідності продовжити земельну реформу та продати на аукціоні 1 млн гектарів державної землі.

Про це він сказав у "10 хвилинах з прем'єр-міністром України" ввечері 28 лютого.

"Вважаю, що необхідно продати на відкритому прозорому аукціоні 1 мільйон гектарів саме державної землі, яка сьогодні перебуває в тіньовому і корумпованому обігу", - заявив Яценюк.

У сфері реформування охорони здоров'я, на думку прем'єра, цього року треба ввести мінімальний гарантований державою рівень безкоштовних медичних послуг.

"Усе інше має фінансуватися за рахунок державного медичного страхового фонду, в якому повинен бути застрахований кожен громадянин країни", - сказав Яценюк.

Окрім того, за його словами, уряд також пропонує у 2016-му максимально збільшити ефективність інвестицій від державних капітальних видатків.

"70% будуть скеровувати на реконструкцію доріг, 30% - на завершення об'єктів, які перебувають на фінальній стадії будівництва", - сказав голова уряду.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк поклав відповідальність за політичну невизначеність у країні на Президента Петра Порошенка, його фракцію ("Блок Петра Порошенка") та інші політичні сили, які два роки тому створили коаліцію "Європейська Україна": на "Народний фронт", "Батьківщину", "Самопоміч" і Радикальну партію Олега Ляшка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram