ГоловнаПолітика

Порошенко розповів, як літав до Криму напередодні "референдуму"

Президент розповів про події біля кримського парламенту.

Порошенко розповів, як літав до Криму напередодні "референдуму"
Фото: Facebook Петра Порошенко

Президент України Петро Порошенко розповів, як їздив до Криму напередодні незаконного голосування Верховної Ради Криму про проведення "референдуму" 28 лютого 2014 року.

Відеозапис розміщено на сторінці голови держави в Facebook.

Порошенко повідомив, що про авантюрність подій стало зрозуміло щойно з'явилися "зелені чоловічки" та інші масові рухи в Криму. Він розповів, що на переговори з депутатами Верховної Ради Криму він приїхав як уповноважений голови Верховної Ради та в. о. президента Олександра Турчинова.

За словами Порошенка, 28 лютого він приїхав до Криму з твердим наміром "змінити ситуацію і з переконанням, що навіть одна людина здатна розвіяти туман кремлівської пропаганди".

"Відтоді мої наміри не змінилися. Крим - це Україна. Все робив і буду робити для деокупації півострова", - заявив він.

Порошенко зазначив, що під час візиту "запланував провести переговори з депутатами Верховної Ради Криму, президією, головою, і запропонувати все, чого вони хотіли. Ми готові були тоді проговорити всі деталі щодо законодавства України, Конституції Криму".

В аеропорту його зустріла шеренга військовослужбовців, і вони спробували заблокувати його, попросили не їхати до Верховної Ради Криму, а натомість запропонували зустріч "у банно-пральному комплексі за межами Сімферополя".

"Верховна Рада, коли там усередині нібито обговорювали референдум, була заблокована і закрита, жодної людини там не було. І стояло оточення з російських військовослужбовців. З погляду міжнародного права це був абсолютно чіткий акт анексії", - заявив Порошенко.

Він додав, що ці військові не були військовослужбовцями Чорноморського флоту РФ, а спеціально перекинутим спецназом із Росії, натренованим саме на захоплення Криму.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко заявив, що Україна розраховує повернути Крим завдяки випереджальному розвитку своєї економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram