ГоловнаПолітика

"Свобода" блокує проїзд російських фур через територію України

Активісти заявляють про блокаду фур з боку Білорусі та в Сумській області.

"Свобода" блокує проїзд російських фур через територію України
Фото: svoboda.org.ua

У неділю 28 лютого в Овруцькому районі Житомирської області за 8 км від кордону з Білоруссю учасники протестної акції проти транзиту російських вантажівок через територію України зупинили три російські фури.

Про це 28 лютого повідомили в Facebook обласного осередку ВО "Свобода".

"У Первомайську Овруцького району Житомирської області "свободівці" зупинили три російські фури і розгорнули їх назад у бік кордону. Фури поїхали", - заявили в "Свободі".

Водночас активісти Конотопської міської організації ВО "Свобода" разом із депутатами Сумської облради почали блокаду російських вантажівок і фур на трасі "Київ - Москва" в районі Батурина.

Відзначено, що активісти розгорнули блокпост на трасі й облаштували побут.

"Націоналісти розписують графік чергування і планують цілодобово організувати роботу, щоб блокувати пересування російських вантажівок по території України", - йдеться в повідомленні.

Організатори зазначають, що ця блокада - вимушений крок, а останнє рішення уряду про супровід поліцією і Нацгвардією російських вантажівок по території України називають "прямим фактом здачі інтересів України".

Нагадаємо, Україна і Росія з 25 лютого скасували обмеження на транзит вантажного автомобільного транспорту.

З 1 лютого було припинено в`їзд російських вантажівок на територію Польщі. Після цього транзит з Росії до Європи переорієнтувався на кордон України зі Словаччиною та Угорщиною. Однак у відповідь в Україні почалася громадянська акція блокування фур російських перевізників. Незабаром після цього Росія заборонила рух вантажівок з України через свою територію. Україна також ввела офіційну заборону на транзит російських фур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram