ГоловнаСуспільствоЖиття

На Закарпатті не блокують російські фури, - Москаль

За минулу добу через Закарпатську область проїхали 20 вантажівок.

На Закарпатті не блокують російські фури, - Москаль
Геннадий Москаль
Фото: president.gov.ua

Губернатор Закарпаття Геннадій Москаль запевнив, що ніхто не блокує в'їзд в область або пункти пропуску на кордоні - російські фури проїжджають безперешкодно

Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови обласної адміністрації.

У суботу та вночі в неділю через Закарпатську область проїхали 20 вантажівок із російською реєстрацією, з них 16 виїхали з України в напрямку Євросоюзу.

"Ніякого блокування російських фур у межах Закарпатської області (як на в'їзді на адміністративному кордоні, так і на виїзді поблизу контрольно-пропускних пунктів на державному кордоні) немає", - запевнив Москаль.

Нагадаємо, 27 лютого в партії ВО "Свобода" повідомили, що блокують вантажівки з реєстрацією РФ у чотирьох областях, у тому числі і на Закарпатті. У суботу на блокпосту Нижні Ворота на стоянці вони виявили дві російські вантажівки, але фури "прорвалися в бік Львівської області під прикриттям поліцейських машин із проблисковими маячками".

Як стало відомо, Україна і Росія з 25 лютого скасували обмеження на транзит вантажного автомобільного транспорту.

З 1 лютого було припинено в`їзд російських вантажівок на територію Польщі. Після цього транзит із Росії до Європи переорієнтувався на кордон України зі Словаччиною та Угорщиною. Однак у відповідь в Україні почалася громадянська акція блокування фур російських перевізників. Незабаром після цього Росія заборонила рух вантажівок з України через свою територію. Україна також ввела офіційну заборону на транзит російських фур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram