ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Deutsche Bank виявив у Росії сумнівні угоди на $10 млрд

Німецька корпорація повідомила регуляторів та інші зацікавлені органи про результати внутрішньої перевірки.

Deutsche Bank виявив у Росії сумнівні угоди на $10 млрд
Deutsche Bank
Фото: hspritno.info

Deutsche Bank виявив підозрілі транзакції, пов'язані з російськими клієнтами, на $4 млрд. Раніше фінансова корпорація виявила сумнівні операції на $6 млрд. Тож загальна сума таких угод становить $10 млрд.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з розслідуванням.

Агентство вказує, що ці гроші, ймовірно, не були перевірені на можливість відмивання клієнтами, які виводили кошти з Росії. Deutsche Bank повідомив про результати внутрішньої перевірки регуляторів та інші зацікавлені органи, зокрема Департамент юстиції США.

У жовтні департамент звинуватив Deutsche Bank у порушенні санкцій проти Росії. У центрі уваги опинилися так звані дзеркальні угоди, під час яких російські клієнти банку купували цінні папери в рублях через московський офіс Deutsche Bank, а потім продавали їх за іноземну валюту, у тому числі долари, через офіс банку в Лондоні. Американська влада вважає, що такі угоди порушують санкції проти Росії. На банк наклали штраф у розмірі $200 млн.

17 вересня Deutsche Bank закрив російський бізнес із корпоративного фінансування та торгівлі цінними паперами. Рішення ухвалили в рамках реструктуризації компанії. Тепер у РФ Deutsche Bank надає міжнародні банківські послуги.

У серпні московський офіс Deutsche Bank запідозрили у відмиванні грошей. У жовтні повідомляли, що у справі про відмивання грошей в Deutsche Bank знайшли слід друзів Путіна.

Deutsche Bank - одна з найбільших у світі фінансових корпорацій. Заснована 1870 року. Штаб-квартира розташована у Франкфурті-на-Майні. На банк працюють близько 100 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram