ГоловнаПолітика

Депутати почали писати заяви один на одного в Антикорупційне бюро

Ситнік поскаржився на "справи-порожняки" від нардепів

Депутати почали писати заяви один на одного в Антикорупційне бюро
Артем Сытник
Фото: yes-ukraine.org

Після запуску Національного антикорупційного бюро депутати і чиновники почали писати заяви один на одного, розповів в інтерв'ю "ЛІГА" глава Бюро Артем Ситнік.

"Буває, що і зловживають. Наприклад, депутати або чиновники пишуть заяви один на одного. Отримуємо звернення: такий-то вчинив підслідний НАБУ злочин. Без уточнень - що за злочин, як його було скоєно, але при цьому просить внести його заяву в ЄРДР і почати розслідування. І за законом ми зобов'язані таку заяву до реєстру внести. Якщо цього не зробити, він може звернутися до суду із заявою про бездіяльність, і тоді вже суд може зобов'язати нас внести його заяву до реєстру", - сказав він.

При цьому Ситнік додав, що на підставі таких "справ-порожняків" починаються політичні спекуляції. "Мовляв, порушено кримінальну справу проти такого-то - у відставку його. А насправді жодної справи немає, просто внесено заяву до реєстру. У нас у країні діє презумпція невинуватості, не можна поливати людину брудом тільки через те, що чиюсь заяву на неї внесено до реєстру", - поскаржився Ситнік.

Нагадаємо, що Антикорупційне бюро почало перші розслідування 4 грудня. Зараз у бюро працює 200 осіб, а до кінця 2015 року штат збільшать до 300 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram