ГоловнаПолітика

Кабмін підвищив оклади усім бюджетникам і держслужбовцям

Зарплата Яценюка - 6500 гривень чистими

Кабмін підвищив оклади усім бюджетникам і держслужбовцям
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів випустив роз'яснення щодо постанови №1013, яка підвищує оклад прем'єр-міністра і членів уряду. У ній зазначається, що оклади збільшуються для всіх працівників бюджетної сфери і держслужбовців - від спеціаліста першої категорії до президента України.

Посадові оклади не підвищувалися з 2008 року. Тепер з 1 грудня відбувається підвищення посадових окладів працівників бюджетної сфери в середньому на 10%, що в цілому, враховуючи підвищення мінімальних соціальних стандартів з 1 вересня 2015 року, складе близько 25%.

Також постановою упорядковуються посадові оклади, що визначаються у відсотках до посадового окладу прем'єр-міністра. Це оклади всіх керівників та їхніх заступників в органах державної влади, в тому числі президента України. Таким чином підвищення посадових окладів відбувається у всій сітці держслужби - від фахівця I категорії до прем'єр-міністра.

Водночас залишається чинною постанову Кабміну №43 від 14 лютого 2015 року, якою встановлено, що у 2015 році заробітна плата членам Кабінету Міністрів (крім керівників органів, підрозділи яких беруть участь у проведенні антитерористичної операції) нараховується у розмірі посадового окладу.

Посадовий оклад віце-прем'єр-міністра України, віце-прем'єр-міністра України - міністра культури України, віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України і міністра Кабінету Міністрів України раніше становив 6109 гривень. Після відповідних відрахувань виплата становила 4784,59 гривень. За рахунок постанови №1013 з 1 грудня 2015 року їхній посадовий оклад становитиме 7636 гривень, а після відповідних відрахувань виплата становитиме 5980,13 гривень.

Посадовий оклад прем'єр-міністра України 1 грудня 2015 року нараховувався в розмірі 6640 гривень. Після відрахувань виплата становила 5704,76 гривень. Постанова №1013 підвищує з 1 грудня оклад до 8300 грн. Після відповідних відрахувань виплата становитиме 6500,14 гривень.

Також Кабмін зазначає, що у 2015 році прем'єр-міністру України, віце-прем'єр-міністру України, віце-прем'єр-міністру України - міністру культури України, віце-прем'єр-міністру України - міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та міністру Кабінету Міністрів України премії та матеріальна допомога не нараховувалися і не виплачувалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram