ГоловнаПолітика

США залишаються для України другом, - Фельдман

Українська делегація перебуває з візитом у Штатах

 США залишаються для України другом, - Фельдман
Фото: Макс Требухов

З 4 по 11 грудня у США працює делегація Українського єврейського комітету на чолі з народним депутатом Олександром Фельдманом, повідомили у прес-службі депутата.

"Мета нашого візиту - зміцнити відносини між Україною та США, вибудувати план подальших заходів та поінформувати наших друзів про ситуацію в Україні", - зазначив Олександр Фельдман.

Парламентар, зокрема, зустрівся з президентом Всесвітнього єврейського конгресу Рональдом Лаудером, главою Світової міжконфесійної ради "Релігії за мир" Вільямом Вендлем, главою Католицької церкви Америки кардиналом Тімоті Доланом, конгресменом, членом Комітету у закордонних справах Тедом Дойчем, впливовим американським інвестором Майклом Стейнхардтом.

"Ми потребуємо вибудовування продуктивної взаємодії України та США на рівні інститутів громадянського суспільства та міжконфесійного діалогу, - підкреслив Олександр Фельдман, коментуючи зустрічі, що вже відбулися. - Ми бачимо зацікавленість американських партнерів в отриманні максимально докладної інформації про ситуацію в нашій країні "з перших вуст" і готовність допомагати всіма доступними їм способами".

За словами політика, для США ключовими питаннями підтримки України є зараз збереження міжнародних санкцій, надання допомоги в рамках оборонного бюджету Сполучених Штатів, кредитування в рамках співробітництва з МВФ і американським урядом.

"Крім усього іншого, ми дуже сподіваємося на допомогу у справі звільнення захоплених терористами українських заручників і незаконно утримуваних громадян України", - підкреслив політик.

За його словами, поїздка показала, що "Америка для України - справжній друг і партнер, на якого можна розраховувати у важку хвилину".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram