ГоловнаПолітика

У суді над Кернесом заслухали потерпілого

Всього у справі дадуть свідчення понад 60 свідків.

У суді над Кернесом заслухали потерпілого
Геннадий Кернес на суде
Фото: poltava.to

У понеділок в Київському райсуді Полтави відбулося чергове засідання у справі мера Харкова Геннадія Кернеса.

Кернес на слуханнях був присутній.

На засіданні відбувся допит одного з потерпілих - Олександра Кутяніна, передає "Сегодня". Кутянін розповів, що 25 лютого 2014 року їхав в автомобілі з друзями - другим потерпілим Сергієм Ряполовим і активістом Євромайдану Андрієм Васильєвим. За кермом був Антон Геращенко – нинішній нардеп і радник міністра внутрішніх справ, з яким Кутянін знайомий п'ять років. Потерпілий спробував зняти на телефон скупчення автомобілів біля готелю "Національ". Раптом, за його словами, невідомі заблокували автомобіль.

Кутянін з другом почали тікати, але невідомі наздогнали його і нібито затягли в мікроавтобус. Під загрозою вбивства Кутяніна змусили призначити зустріч з Ряполовим у ресторані швидкого харчування. А коли друг прийшов, їх обох нібито силою вивів з кафе охоронець Кернеса Євген Сміцький. Чоловіків на машині відвезли в готель "Національ", де, за словами Кутяніна, побили.

Кутянін запевняє, що Кернес особисто бив Ряполова. На питання, хто бив його самого, потерпілий відповів, що не пам'ятає. За його словами, це був чоловік з пістолетом. Потім, продовжує Кутянін, їх доставили в міліцію, де змусили написати заяви про хуліганство з їхнього боку і відпустили з метою, щоб вони привели своїх друзів Васильєва та Геращенка.

У суді планують заслухати свідчення понад 60 свідків, проте в понеділок відбувся допит лише Кутяніна. Адвокати підсудних попросили оголосити перерву, і суддя це клопотання задовольнив. Наступне засідання почнеться о 11.00 16 листопада.

Нагадаємо, 25 жовтня Кернеса переобрали мером Харкова.

Генпрокуратура передала справу Кернеса до суду наприкінці березня. Спочатку справу мав розглядати суд Харкова, проте ГПУ домоглася перенесення процесу в Полтаву. Підготовчі засідання цього суду всіляко затягувалися - Кернес не з'являвся на суд, в будівлі пропадало світло тощо. 5 жовтня відбулось перше засідання в рамках розгляду справи по суті. Друге мало пройти 19 жовтня, однак через відрядження судді слухання перенесли на 2 листопада.

Кернеса і двох його охоронців звинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу: у незаконному позбавленні волі, катуванні і погрозі вбивством активістам харківського Євромайдану. При цьому, як заявив глава МВС Арсен Аваков, Кернес особисто бив активістів. Мер не визнає себе винним і називає звинувачення "чорним піаром".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram