ГоловнаЕкономікаДержава

Замість Держфінінспекції створено Державну аудиторську службу

Колишнім ревізорам придумали нову назву

Замість Держфінінспекції створено Державну аудиторську службу
Фото: obozrevatel.com

Кабінет Міністрів реорганізував Державну фінансову інспекцію у Державну аудиторську службу.

Згідно з постановою уряду №868 від 28 жовтня, аудиторська служба стане новим центральним органом виконавчої влади. Міністерство фінансів має протягом двох тижнів подати в Кабмін проект акта про створення комісії з реорганізації фінансової інспекції, протягом двох місяців - проект положення про аудиторську службу.

Нагадаємо, що Держфінінспекція - це колишнє Головне контрольно-ревізійне управління. У квітні 2011 року тодішній президент України Віктор Янукович затвердив положення про Державну фінансову інспекцію України, створену в рамках адміністративної реформи замість ГоловКРУ.

Інспекція здійснювала контроль за використанням бюджетних коштів та використанням державного майна.

На початку цього року навколо Держфінінспекції виник великий скандал, коли звільнений начальник відомства Микола Гордієнко звинуватив уряд у мільярдних зловживаннях. У Кабміні заявили, що фінансові порушення на держпідприємствах на 7,6 млрд гривень, про які заявив Гордієнко, стосуються часів Віктора Януковича. Проте через великий резонанс Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зловживань у Кабміні.

У липні Кабмін призначив головним ревізором України Лідію Гаврилову, яка раніше обіймала посаду заступника директора департаменту контролю у сфері матеріального виробництва та фінансових послуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram