ГоловнаПолітика

У Красноармійську голосування не розпочалося

Місто стало другим після Маріуполя, де не відкрилися дільниці

У Красноармійську голосування не розпочалося
Архив
Фото: Макс Требухов

У Красноармійську Донецької області виборчі бюлетені не були передані дільничним виборчим комісіям. Як і в Маріуполі, голосування не розпочалося.

Про це повідомляють спостерігачі Донецької обласної організації ВГО "Комітет виборців України" та Громадянської мережі "ОПОРА".

У ніч проти неділі Донецький обласний адміністративний суд, який зараз перебуває в Слов'янську, визнав недійсним рішення Красноармійської міської територіальної виборчої комісії про вибір друкарні в Краматорську для друку бюлетенів. Друкарня в Краматорську є приватною, а ТВК ще також має договори з попередніми друкарнями "Приазовський робітник" (Маріуполь) і "Зоря" (Київ).

Красноармійська ТВК сьогодні вранці на засіданні прийняла бюлетені з друкарні. Однак другим питанням у порядку денному була передача бюлетенів дільничним виборчим комісіям. 5 членів комісії разом з головою проголосували "за". Однак 9 членів комісії зазначили, що оскільки суд визнав неправомірним рішення вибрати приватну друкарню, бюлетені не є дійсними. Незважаючи на те, що не згодні із цією тезою 5 членів комісії залишили засідання, кворум у комісії (9 зі 17) залишився, і вони прийняли рішення не видавати бюлетені ДВК. Комісія запланувала зібратися о 22:00 і оголосити вибори такими, що не відбулися.

Нагадаємо, в Маріуполі станом на 8:00 не відкрилася жодна дільниця для голосування на місцевих виборах. Тервиборчком у Маріуполі не передав дільничним комісіям бюлетені, надруковані в друкарні "Приазовський робітник" (належить заводу Ріната Ахметова), через виявлені порушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram