ГоловнаПолітика

У Затоці вибори опинилися під загрозою зриву

Кандидата з судимістю спочатку зняли, а потім повернули на вибори

У Затоці вибори опинилися під загрозою зриву
Архив
Фото: Макс Левин

Вибори в сільраду Затоки Білгород-Дністровського району Одеської області опинилися під загрозою зриву.

Як говориться в повідомленні громадянської мережі "ОПОРА", у ніч проти 25 жовтня члени Білгород-Дністровської територіальної виборчої комісії були заблоковані в приміщенні кількома десятками осіб у спортивних і камуфляжних костюмах. Невідомі вимагали від комісії скасувати реєстрацію кандидата в депутати Затоцької сільської ради Олексія Донкоглова у зв'язку з тим, що чотири дні тому Одеський окружний адміністративний суд прийняв постанову зобов'язати виборчу комісію скасувати його реєстрацію, оскільки кандидат має непогашену судимість

Затоцька комісія не прийняла рішення про скасування реєстрації через те, що не було кворуму. Тому таке рішення прийняв Білгород-Дністровський тервиборчком.

"Потім ці люди почали нам погрожувати, щоб ми дали їм штамп "Вибув". Потім голова комісії у супроводі міліції і цих людей колоною вирушили в Затоку. За ніч вона проштампувала всі бюлетені, але нам постійно погрожували", - повідомила секретар комісії Людмила Шамріна.

Однак, як повідомила "ОПОРУ" голова Білгород-Дністровської міської виборчої комісії Тетяна Рачицька, сьогодні Одеський апеляційний адміністративний суд постановив скасувати рішення про скасування реєстрації Донкоглова.

"Ми вже проштампували бюлетені. Що тепер робити, ми не знаємо, чекаємо роз'яснення ЦВК ", - повідомила Рачицька.

Нагадаємо, у Маріуполі і Красноармійську Донецької області голосування на місцевих виборах не почалося, оскільки тервиборчкоми не прийняли рішення передати бюлетені на дільниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram