ГоловнаПолітика

МВС очікує появи накачаних "журналістів" на київських дільницях

У кожному районі столиці чергуватимуть по 100 спецпризначенців.

МВС очікує появи накачаних "журналістів" на київських дільницях
Фото: МВД

Начальник ГУ МВС у Києві Олександр Терещук заявив, що окремі політичні сили хочуть зірвати вибори у столиці завдяки участі накачаних чоловіків із посвідченнями позаштатних журналістів. Про це він повідомив на брифінгу, присвяченому прийдешньому дню голосування.

"На жаль, є інформація, що окремі політичні сили на окремих дільницях, де вони програють і не наберуть необхідної кількості голосів, хочуть зірвати вибори. Яким чином? Є журналісти, позаштатні, й інші, хто має посвідчення преси, які захочуть заходити на дільниці і там зі спостерігачами, які зареєстровані, вчиняти певні заворушення", - заявив Терещук.

Він попросив голів дільниць у такому разі негайно звертатися в МВС. "Щойно голова дільничної комісії побачить, що є порушення, він повинен звернутися до представників правоохоронних органів, які нестимуть службу на дільниці, і вони повинні вивести цих осіб із дільниці", - зазначив Терещук.

Терещук також поінформував, що в кожному районі додатково близько 100 спецпризначенців будуть готові відреагувати на порушення виборчого процесу.

Нагадаємо, що в день голосування заборонено проводити масові акції (збори, мітинги, походи, демонстрації тощо) від імені кандидатів і місцевих організацій партій-суб'єктів виборчого процесу. У цей час також заборонено проводити концерти, вистави, спортивні змагання, демонструвати фільми і телепередачі чи інші публічні заходи на підтримку місцевих організацій партій і кандидатів чи оголошувати про їхню підтримку проведення таких заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram