ГоловнаПолітика

Генпрокуратура закрила кримінальне провадження щодо слідчого у справі Луценка

Доказів провини Сергія Войченка не знайшли.

Генпрокуратура закрила кримінальне провадження щодо слідчого у справі Луценка
Фото: Александр Рудоманов

Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо слідчого Сергія Войченка, який вів у 2011 році справу Луценка.

Цю інформацію, отриману з джерел, в ексклюзивному коментарі LB.ua підтвердив адвокат Войченка Андрій Федур.

За його словами, провадження закрили ще в серпні через недоведеність провини.

"Справу закрили ще 28 серпня по закінченню 12 місяців розслідування - максимального терміну. Закрив кримінальне провадження заступник генерального прокурора Юрій Столярчук через недоведеність. ГПУ прийшла до висновку, що доказів, які вказують на провину обвинуваченого, недостатньо", - розповів Федур.

Разом з тим, захист Войченка з такою аргументацією не згоден і оскаржить постанову в судовому порядку.

"Ми з таким формулюванням не погоджуємося. Тут непроста ситуація. Самої події злочину не було в принципі. Тому ми оскаржимо постанову в суді", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, Сергій Войченко - одіозний слідчий ГПУ з особливо важливих справ, очолював слідчу групу в 2011 році у справі Юрія Луценка, обвинуваченого в той час у розтраті коштів і зловживанні владою під час перебування його на посаді міністра внутрішніх справ. Його звинувачували у недопуску медиків та адвокатів до екс-міністра. Крім того, Войченко також вимагав порушення кримінальної справи стосовно старшого сина Луценка "за усні погрози" на його адресу.

У серпні 2014 року щодо нього відкрили кримінальне провадження. За словами адвоката Андрія Федура, Войченка звинуватили в "підбурюванні суддів для прийняття завідомо неправосудного рішення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram