ГоловнаПолітика

Порошенко: Росія заплатить високу ціну за свою агресію

За словами Президента, РФ отримає зовсім інший результат.

Порошенко: Росія заплатить високу ціну за свою агресію
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Росія заплатить високу ціну за свою агресію.

Про це Порошенко сказав в інтерв'ю британській телерадіокомпанії BBC, повідомляє прес-служба Президента.

Відповідаючи на запитання щодо того, яку мету переслідує Путін у сирійському конфлікті, Порошенко сказав: "Він хоче досягти глобальної дестабілізації, так само, як рівно 18 місяців тому, коли російські солдати з'явилися в Криму і почали "розгойдувати" ситуацію, і анексували Крим в стилі аншлюсу 1938 року, так само, як рівно 15 місяців тому, коли російські військові з'явилися на Донбасі... І зараз вони з'явилися в Сирії. Мета - та сама. Втрачаючи економічну змагальність, внутрішню підтримку і внутрішню стабільність, Росія намагається дестабілізувати глобальну безпеку і порядок".

Глава держави нагадав, що від самого початку російської агресії Україна надала незаперечні докази присутності в країні російських регулярних військ, що діяли разом з терористами, яких підтримувала Росія постачанням важкої військової техніки, танків, ПЗРК, систем реактивного залпового вогню тощо.

"Після російської агресії в Криму і на Донбасі була повністю зруйнована повоєнна система безпеки у світі, заснована на Статуті Організації Об'єднаних націй і ефективному функціонуванні Ради безпеки ООН", - сказав Президент.

Він також охарактеризував ситуацію в Сирії як "повну дестабілізацію" в результаті втручання російських військових.

"Я вважаю, що Росія отримає зовсім інший результат. Так само, як ми продемонстрували дієвість нашої координації з Європою, Сполученими Штатами і всіма трансатлантичними партнерами і зупинили російську агресію, і ефективним механізмом санкцій "попросили" Росію заплатити за абсолютно безвідповідальну, агресивну поведінку щодо України", - зазначив Президент.

Нагадаємо, раніше Порошенко назвав умовою виборів на Донбасі виведення іноземних військ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram