ГоловнаПолітика

Росія змирилася з обранням України в Раду Безпеки ООН

МЗС РФ висловив здивування у зв'язку із заявою Порошенка.

Росія змирилася з обранням України в Раду Безпеки ООН

Обранню України непостійним членом Ради Безпеки ООН на 2016-2017 року ніщо не зможе перешкодити, тому заяви Президента Петра Порошенка на цю тему досить дивні, заявив заступник голови МЗС РФ Геннадій Гатілов "Интерфаксу".

"Україна вже задовго до проведення виборів була затверджена як безальтернативного кандидата від регіональної групи країн Східної Європи. Тому нам не зовсім зрозумілий той ажіотаж, який намагаються підняти навколо цього питання українські представники. Ніякої серйозної боротьби за вибори, за отримання місця в Раді Безпеки не передбачається, оскільки Україна - це єдиний кандидат", - сказав він.

"Очевидно, тим самим українці намагаються привернути увагу до своєї кандидатури і піднести цілком передбачуваний результат виборів як черговий тріумф на міжнародній арені", - додав Гатілов.

Вибори непостійних членів Ради Безпеки ООН відбудуться 15 жовтня.

Нагадаємо, 4 жовтня Порошенко в телеінтерв'ю заявив, що "північний сусід "Україна намагається перешкодити обранню України непостійним членом Ради Безпеки ООН. Президент не виключив своєї участі в засіданні Генеральної асамблеї ООН 15 жовтня, коли пройде голосування за новий склад непостійних членів Ради Безпеки.

Рада Безпеки ООН складається з 15 членів, серед яких п'ять постійних (Китай, Росія, Британія, США і Франція) і десять непостійних членів, яких обирають на дворічний термін. Право вето мають тільки постійні члени Радбезу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram