ГоловнаПолітика

Турчинов вважає призначення виборів у "ДНР" виходом із Мінських угод

Мирне врегулювання на Донбасі знову зайшло у безвихідь

Турчинов вважає призначення виборів у "ДНР" виходом із Мінських угод
Фото: www.rnbo.gov.ua

Запуск механізму проведення фейкових виборів на окупованій території є демонстративним виходом РФ і підконтрольних їй маріонеток з мирного процесу, визначеного Мінськими угодами, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Коментар Турчинова у зв'язку з заявою "ДНР" про початок "виборчого процесу" доступний на сайті РНБО.

"Вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей можуть відбутися тільки після виведення окупаційних російських військ з цих територій, відновлення нашого контролю над кордоном, звільнення захоплених державних установ і підприємств та створення умов, що відповідають вимогам місії БДІПЛ ОБСЄ", - додав він.

Секретар РНБО нагадав, що відповідно до Мінських угод вибори повинні проводитися виключно за українським законодавством і під контролем української влади.

"Провокації РФ під назвою "чергові вибори на окупованій території" знову заводять ситуацію у глухий кут і яскраво демонструють бажання Росії зірвати мирний план звільнення та реінтеграції окупованої частини Донбасу", - підсумував Турчинов.

Глава фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" також заявив, що призначення виборів у "ДНР" означає курс на розрив з Мінськими угодами.

"Це означає курс на розрив з Мінськими угодами. Це означає, що позиція України з нарощування військової потужності і міжнародних економічних санкцій є єдиною правильною. Всі наші слова про те, що мир на Донбасі не можливо встановити у разі виконання тільки Україною своїх зобов'язань, виявилися правильними. Я думаю, що Кремлю і його маріонеткам варто чекати дуже різкої реакції всього світового антипутінського фронту", - сказав він.

Нагадаємо, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко в середу підписав "указ" про призначення виборів до органів місцевого самоврядування на 18 жовтня 2015 року.

Україна і Захід раніше заявляли, що самопроголошені вибори у "ДНР" і "ЛНР" означатимуть зрив мінського процесу та спричинять санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram