ГоловнаПолітика

Яценюк пообіцяв ліквідувати податкову міліцію

ДФС не контролюючий корупційний орган, а сервіс для кожного платника податків

Яценюк пообіцяв ліквідувати податкову міліцію
Фото: www.kmu.gov.ua

Державна фіскальна служба буде істотно скорочена, а податкова міліція - ліквідована.

Про це заявив глава уряду Арсеній Яценюк в "10 хвилинах з прем'єр-міністром".

Він зазначив, що 60 тис. співробітників Фіскальної служби перевіряють близько 3 млн. підприємців. При цьому, за словами прем'єра, тільки 1,5 тис. підприємств наповнюють держбюджет на 80%.

"Це означає, що ДФС буде істотно скорочена. Це не контролюючий корупційний орган, це сервіс для кожного платника податків, який хоче чесно і прозоро платити податки", - зазначив Яценюк.

Також глава уряду заявив, що податкова міліція буде ліквідована.

"На її місце приходить Держслужба фінансових розслідувань – служба, яка повинна виявляти нечесних платників податків, і яка повинна захищати чесних і прозорих платників податків", - додав прем'єр.

Також прем'єр закликав громадськість брати участь в обговоренні податкової реформи. "Важливо усвідомити, що введення податків має стати предметом суспільного консенсусу", - заявив він.

Україна повинна мати свою власну податкову модель, додав прем'єр.

Нагадаємо, в серпні 2014 року Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроект, що передбачає створення Служби фінансових розслідувань щодо запобігання та боротьби з економічними злочинами. У листопаді цей законопроект відкликали.

Раніше повідомляли, що Мінфін має намір розробити і подати в Кабмін законопроект про створення Служби фінансових розслідувань до вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram