ГоловнаПолітика

В "ДНР" оголосили про швидке закінчення війни

"Народні республіки", судячи з усього, "зливають" назад в Україну

В "ДНР" оголосили про швидке закінчення війни
Фото: Предоставлено Сергеем Сулимой

На сайті "Ради міністрів ДНР" у суботу з'явилася заява Дениса Пушиліна про "велику надії" на швидке закінчення війни.

Пушилін - представник "ДНР" в Тристоронній контактній групі. У п'ятницю Пушилін став ще й "в.о. спікера парламенту республіки". Його попередник Андрій Пургин - категоричний противник виконання мінських угод і прибічник приєднання до Росії - був зміщений з посади і затриманий.

"На жаль, порядок (засідання Контактної групи 8 вересня, - ред.) не змінюється котрий місяць поспіль - і в політичній підгрупі, і в підгрупі з гуманітарних та економічних питань. Є, звичайно, велика надія, що в підгрупі з безпеки, нарешті, буде поставлена крапка з документом щодо відведення озброєння калібром до 100 мм. Це буде дуже важливим рішенням. Тому що ми чудово розуміємо, якщо техніка калібром до 100 мм буде відведена від лінії зіткнення, то це буде означати закінчення війни. Нам залишиться впоратися тільки зі стрілецькими протистояннями. А це буде здійснити вже досить легко", - наводяться слова Пушиліна в повідомленні.

На ютубі також доступно аналогічне відеозвернення Пушиліна.

Нагадаємо, в п'ятницю парламентер в Контактній групі від "ЛНР" Владислав Дейнего заявил, що передача Києву контролю за кордоном в рамках Мінських угод не загрожуватиме "ЛНР".

У лавах сепаратистів зараз поширюється інформація про вивезення рядом керівників "ДНР" вищої ланки своїх "заощаджень" в Росію. "Виїжджають не тільки чиновники, а й командири ополчення, багато з яких зараз виїхали з Донецька або зовсім з ДНР (включаючи "Моторолу"). Багато хто йде городами, тому що контроль на блокпостах посилився", - пише, наприклад, Александр Жучковський.

На думку спостерігачів, Росія передає "народні республіки" під контроль Ріната Ахметова. Вони залишаться у складі України, але контролюватися будуть людьми олігарха.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram