ГоловнаПолітика

1372 працівників кримського СБУ почали переслідувати за дезертирство

Есбеушники не з'явилися за викликом до Києва.

1372 працівників кримського СБУ почали переслідувати за дезертирство
Фото: zn.ua

Військова прокуратура Київського гарнізону веде досудове розслідування за фактом дезертирства 1372 військовослужбовців Служби безпеки України, які несли службу в Криму і Севастополі.

Про це йдеться у визначенні Печерського райсуду Києва, доступному в Єдиному реєстрі судових рішень.

Кримінальне провадження №42015110350000071 розпочато 3 квітня 2015 р. за ч. 1 ст. 408 КК України (дезертирство, карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років).

Пошук у Єдиному реєстрі за номером кримінального провадження свідчить, що в липні-серпні суд задовольнив клопотання військової прокуратури про дозвіл на взяття під варту вже декількох десятків есбеушників.

Їм інкримінують неявку в Київ за розпорядженням Центрального управління Служби безпеки України. Співробітники СБУ мали з'явитися в столицю до кінця березня 2014 року.

Пошук у Єдиному реєстрі за номером кримінального провадження і званню полковник свідчить, що серед дезертирів виявилися провідний інспектор інспекції ГУ СБУ в Криму, начальник відділу Євпаторійського міжрайонного відділу СБУ, начальник сектор забезпечення спеціального оперативного обліку Служби і ще один полковник, який перебував у розпорядженні УСБУ України в Севастополі.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура домоглася арешту майна депутатів і самопроголошених керівників Криму на 1,2 млрд грн, а також арешту майна прокурорів Криму на 50 млн гривень. 145 кримських прокурорів і 76 депутатів оголошено в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram