ГоловнаПолітика

Луценко оголосив про злиття партій БПП і УДАР

Партія Кличка припинить існування

Луценко оголосив про злиття партій БПП і УДАР
Фото: 24.ua

Лідер партії "Блок Петра Порошенка - Солідарність" Юрій Луценко заявив, що його політична сила об'єднується з УДАРом Віталія Кличка.

"УДАР для нас не просто одна з політичних партій України, а братська партія, тому що у нас є спільна фракція у Київраді, у нас є спільна фракція у Верховній Раді. І звичайно, що насамперед ми зосередили всі свої зусилля на переговорах саме з партією пана Кличка. Ці переговори дійсно завершилися, ми дійсно плануємо після Дня незалежності проведення з'їзду, який ухвалить остаточне рішення про об'єднання партій і наших зусиль на виборах як у Києві, так і по всій Україні", - заявив Луценко в ефірі радіо "Вести".

За його словами, в перспективі УДАР припинить своє існування.

"В українських реаліях це довгий процес, тому що ми повинні пройти певні юридичні етапи. Проте ми домовилися про те, що ми розглядаємо один одного як одне політичне ціле. Можливо, в перспективі і партію можуть перейменувати, відбудуться інші організаційні дії. Але суть у тому, що наразі мер Києва висуватиметься від "БПП-Солідарність" і по всій Україні кандидати від "УДАРу" висуватимуться саме з цієї платформи. У перспективі це завершиться злиттям партій, створенням єдиної фракції, як це відбувається у Верховній Раді", - сказав Луценко.

"Народний фронт" активно пропонує співпрацю на цих місцевих виборах, ми розглядаємо їхні пропозиції і зважуємо всі "за" і "проти". При всій повазі до Арсенія Яценюка, інших колег, на місцях ця партія має невеликий ККД, тому ми зважуємо і плюси, і мінуси. Для нас найважливішим є збереження коаліції, тому переговори тривають. Але чи багато дасть "Народний фронт" у тій чи іншій області, з'ясовуємо на місцях. Жодної спільної квоти для "Народного фронту" не буде. Якщо у них будуть кращі кандидати в мери, ми їх, безумовно, підтримаємо. Жодної загальної відчутної квоти для інших партій наразі я не передбачаю", - додав лідер БПП.

За словами Луценка, до БПП з пропозиціями про співпрацю зверталися також "Народний Рух", Аграрна партія і багато інших. Але поки що домовленість є тільки з УДАРом. З іншими політичними силами переговори тривають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram