ГоловнаПолітика

ООН може збільшити допомогу українським переселенцям

Програми ООН допомагають переміщеним особам створити власний бізнес.

ООН може збільшити допомогу українським переселенцям
Фото: EPA/UPG

Внутрішньо переміщені особи в Україні перебувають у кращих умовах порівняно з низкою інших країн.

Про це заявив директор Програми розвитку ООН в Україні Янтомас Хімстра, повідомляє Укрінформ.

"Я був приємно здивований, побачивши, що в Україні певні служби й організації займаються потребами внутрішньо переміщених осіб. Наприклад, такої підтримки я жодного разу не бачив у Сирії - країні, де я працював і звідки поїхав два місяці тому. Україна - це точно не Африка і не Близький Схід, тут внутрішньо переміщені особи перебувають у значно кращих умовах. У тих країнах, де існує така проблема, взагалі відсутня система працевлаштування", - зазначив Хімстра.

За його словами, в Україні досягнуто високого рівня співпраці між урядовими та неурядовими організаціями і діє модернізована система працевлаштування.

"Тут уже не будуть, як раніше, просто видавати гроші безробітним. Тепер у центрі уваги людина, яка бажає працювати. Якщо уряд і далі буде підтримувати ці дії, ми також будемо надавати допомогу від ПРООН і навіть збільшувати її. Водночас наші програми спрямовані на те, щоб переміщені особи мали можливість створити власний бізнес", - додав Хімстра.

Нагадаємо, раніше в ООН повідомили, що в зоні конфлікту на сході України зруйновано або пошкоджено домівки 20% сімей переселенців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram