ГоловнаПолітика

Російські журналісти дізналися, куди везуть Савченко

Місцезнаходження української льотчиці досі невідоме.

Російські журналісти дізналися, куди везуть Савченко
Фото: grani.ru

Українську льотчицю і депутата Верховної Ради Надію Савченко можуть найближчим часом доставити в СІЗО №4 міста Шахти Ростовської області.

Про це пише російська "Новая газета" з посиланням на своє джерело. "Їй вже готують там камеру", - повідомило джерело.

У черговій частині ФКУ СІЗО №4 міста Шахти виданню "Новая газета" не підтвердили, але й не спростували інформацію про етапування Надії Савченко в їхнє розпорядження.

"Зараз немає нікого, хто міг би на це питання відповісти. Ми взагалі таку інформацію даємо тільки особисто, при пред'явленні паспорта", - розповіла чергова, відмовившись назвати себе.

Нагадаємо, Надію Савченко етапували з московського СІЗО "Матроська тиша"  минулого четверга увечері. Відомо, що справу Савченко розглядатиме суд у місті Донецьк Ростовської області.

Етапування не означає, що підслідного весь цей час везуть поїздом або літаком. Процедура передбачає, що конвой доставляє обвинувачену в транзитні ізолятори на шляху проходження етапу і там чекає наступних документів і вказівок. У разі восьмиденного етапу Надії Савченко, вважає джерело, це були або транзитні СІЗО Липецька, або Воронежа.

Місцезнаходження Надії Савченко, яке досі невідоме, сьогодні вимагала розкрити уповноважений з прав людини в РФ Елла Памфілова.

Надії Савченко за висунутими звинуваченнями загрожує до 24 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram