ГоловнаПолітика

Кабмін призначив головного ревізора України

Заміну скандальному Миколі Гордієнкові знайшли всередині відомства

Кабмін призначив головного ревізора України
Фото: obozrevatel.com

Кабінет Міністрів визначився з новим начальником Державної фінансової інспекції, попереднього керівника якої Миколу Гордієнка звільнили з гучним скандалом.

Як ідеться у розпорядженні №727 від 22 липня, головою ДФІ стала Лідія Гаврилова, яка раніше обіймала посаду заступника директора департаменту контролю у сфері матеріального виробництва та фінансових послуг.

Нагадаємо, пост глави Держфінінспекції був вакантний від початку квітня (а де факто - ще раніше), після того як з нього звільнили Миколу Гордієнка.

Гордієнко запустив великий корупційний скандал, звинувативши уряд у мільярдних зловживаннях. У Кабміні заявили, що фінансові порушення на держпідприємствах на 7,6 млрд гривень, про які заявив Гордієнко, стосуються часів Віктора Януковича. Проте через великий резонанс Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зловживань у Кабміні.

Міністерство фінансів у травні пропонувало цю посаду Андрію Коломійцю, який програв фінал конкурсу на пост глави Фіскальної служби, але той відмовився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram